Deel

Gras

Inschrijving Beste Graslandboer 2021 geopend

Ben jij de beste Graslandboer 2021? Veeteelt organiseert dit jaar alweer voor de derde keer de Beste Graslandboer verkiezing. Als OCI zijn we weer hier weer trotse partner van!

Of veehouders nu veel melk uit gras maken of volop aandacht besteden aan biodiversiteit of weidevogels, alle typen boeren kunnen meedingen naar de titel Beste Graslandboer 2021. De verkiezing Beste Graslandboer is een initiatief van Wageningen UR, Aeres Hogeschool, Stichting Weidegang en Veeteelt. Inschrijven voor de verkiezing kan nog tot en met 1 juli. De stem van de vakjury en die van het publiek bepalen samen wie de winnaar van vorig jaar, Jan Vonk, zal opvolgen. DLF is ook dit jaar de hoofdsponsor.

Nog fanatieker
‘Je wordt er nog fanatieker van’, stelt Jan Vonk als hem gevraagd wordt naar zijn ervaringen nadat hij en zijn vrouw Hermineke de titel Beste Graslandboer 2020 wonnen. ‘Het is een mooie waardering voor het feit dat wij het gras zo goed mogelijk willen benutten’, aldus de melkveehouder uit Goudriaan. ‘Maar het betekent ook dat we willen bewijzen dat we de titel niet zomaar cadeau kregen. We hebben bijvoorbeeld dit jaar heel bewust bodem- en mestmonsters genomen. Aan de hand van de uitslagen konden we grasland nog gerichter bemesten.’

Geen harde criteria
Harde criteria voor deelname aan de verkizing zijn er niet. Deelnemers moeten hun inschrijving kunnen motiveren en hun passie voor gras willen delen met collega’s. Geef aan waarom je een inspirerend voorbeeld voor anderen kunt zijn, ondersteun dit met een kengetal naar keuze en ding mee naar de titel, de publiekstitel of de aanmoedigingsprijs.

Klik hier om je in te schrijven voor de verkiezing Beste Graslandboer 2021.

Gerelateerde artikelen

Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting
  •  *
  •  *
  •  *
Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting