Deel

Gras

Agro Weather App uniek door koppeling planning en beste tijdstip uitvoering inkuilen

Als veehouder wilt u slim en efficiënt werken. Daarvoor is het noodzakelijk dat u informatie heeft over wanneer u het best kunt inkuilen, bemesten of het welzijn van uw dieren optimaliseren. Voor al deze weergerelateerde zaken heeft OCI Agro de Agro Weather App ontwikkeld. Deze app onderscheidt een aantal activiteiten als strooien van korrelmeststoffen, spuiten van vloeibare meststoffen en uitvoeren gewasbescherming. Speciaal voor de veehouderij bevat de app drie indicatoren: hittestress-, stalklimaat- en inkuilweerindicator. De app beoordeelt het weer en geeft een via cijfer van 2 tot 9 aan in hoeverre het weer geschikt is voor de activiteit. De cijfers worden bepaald door diverse parameters, worden elke 3 uur geactualiseerd en zijn daardoor in hoge mate betrouwbaar. Plannen met de app kan tot 5 dagen vooruit.

De Agro Weather App is gratis te downloaden in de iOS Store (Apple) en Google Play Store.

weatherapp_strooien.jpgWanneer inkuilen?
Op internet en in allerlei apps is er natuurlijk al veel te vinden over het weer, maar daar moet u nog uw eigen conclusies uit trekken. Met de Agro Weather App van OCI Agro wordt u dat veel makkelijker gemaakt.

Wilt u gaan inkuilen, dan geeft de Agro Weather App voor uw locatie (adres, gps-coördinaten) een cijfer op basis van een aantal parameters. Voor vandaag om 11.00 uur krijgt inkuilen bijvoorbeeld een zes, maar voor morgen om 14.00 uur staat er een negen genoteerd. Voor een beter resultaat en een hoger rendement is een dagje wachten dan aan te raden.

Verder bevat de app voor de bemesting van de volgende snede informatie over het strooien van meststoffen zoals KAS en ureum, maar ook over het spuiten van vloeibare meststoffen zoals Urean. Een voorbeeld hoe het advies voor strooien eruit ziet, ziet u in nevenstaand voorbeeld.

Doe uw voordeel met de app en download hem vandaag nog.

Gerelateerde artikelen

Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting
  •  *
  •  *
  •  *
Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting