Deel

Bemesting

Agro Weather App uniek door koppeling planning en beste tijdstip uitvoering strooien en spuiten

Als akkerbouwer wilt u slim en efficiënt werken. Daarvoor is het noodzakelijk dat u informatie heeft over wanneer u het best kunt bemesten of uw gewasbescherming met het beste resultaat kunt uitvoeren. Voor alle weergerelateerde zaken in dit kader heeft OCI Agro de Agro Weather App ontwikkeld.

Deze app onderscheidt een aantal activiteiten als strooien van korrelmeststoffen, spuiten van vloeibare meststoffen en uitvoeren gewasbescherming. De app beoordeelt het weer en geeft een via cijfer van 2 tot 9 aan in hoeverre het weer geschikt is voor de activiteit. De cijfers worden bepaald door diverse parameters, worden elke 3 uur geactualiseerd en zijn daardoor in hoge mate betrouwbaar. Plannen met de app kan tot 5 dagen vooruit.

weatherapp_spuiten.jpgDe Agro Weather App is gratis te downloaden in de iOS Store (Apple) en Google Play Store.

Op internet en in allerlei apps is er natuurlijk al veel te vinden over het weer, maar daar moet u nog uw eigen conclusies uit trekken. Met de Agro Weather App wordt u dat veel makkelijker gemaakt. Wilt u gaan strooien of spuiten, dan geeft de Agro Weather App voor uw locatie (adres, gps-coördinaten) daarvoor een cijfer op basis van een aantal parameters.
Voor vandaag om 11.00 uur krijgt spuiten bijvoorbeeld een zes, maar voor vanavond om 20.00 uur staat er een negen genoteerd. Voor een beter resultaat en een hoger rendement is een halve dag wachten dan aan te raden.

Zoals eerder gemeldt bevat de app voor de bemesting informatie over het strooien van meststoffen zoals KAS en ureum, maar ook over het spuiten van vloeibare meststoffen zoals Urean. Een voorbeeld hoe het advies voor spuiten van een bladmeststof eruit ziet, ziet u in nevenstaand voorbeeld.

Doe uw voordeel met de app en download hem vandaag nog.
 

 

Gerelateerde artikelen

Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting
  •  *
  •  *
  •  *
Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting