Deel

Bemesting

Modderen of managen?

Onder deze titel wordt dinsdag 9 november a.s. in Hummelo (GD) de 10e editie van het Topkuil evenement georganiseerd. OCI/NutriNorm is ook voor de tiende keer als partner betrokken en verzorgt deze editie de workshop ‘Voorkom verdichting, verlaag de spanning!’. U bent van harte welkom deze en andere workshops en presentaties bij te wonen. Deelname is gratis voor melk- veehouders. Voor uitgebreide informatie, zie www.topkuil.nl of meld u direct aan via deze link.

Het was zacht gezegd geen top grasjaar in het 10e Topkuiljaar. Ook dat hoort er bij. Maar hoe ga je nou in de toekomst om met zulke uitdagende omstandigheden? Wat is dan optimaal graslandmanagement? Daar wordt bij stilgestaan tijdens het jubileum Topkuil evenement op 9 november a.s.. Even terugblikken, maar vooral vooruit. Want goede graskuilen blijven, hoe dan ook, de basis voor een gezonde bedrijfsvoering!

Programma
Binnen het programma is een plenaire aftrap ingeruimd waarin wordt teruggeblikt op 10 jaar Topkuil, wat gaat goed en wat kan beter. De hoofdmoot van het programma wordt gevormd door workshops en presentaties van de diverse partners. OCI/NutriNorm neemt de workshop workshop ‘Voorkom verdichting, verlaag de spanning!’ voor haar rekening. In deze workshop is aandacht voor het feit dat bodemverdichtingen in grasland een groeiend probleem zijn. Ze zijn funest voor een optimale aanvoer van voedingsstoffen, sterker nog ze kosten (veel) opbrengst. Met een juiste bandenkeuze en -spanning blijft de bodemstructuur behouden. Bij een lage druk in de banden is het contactoppervlak met de grond groter; eenzelfde belasting zorgt voor minder insporing en verdichting. Wat kun je simpelweg zelf al doen om je bodem ‘open’ te houden? Dit en zaken als beworteling en voorziening voedingstoffen worden voor u op een rijtje gezet door Anna Zwijnenburg, adviseur Bodem en Bemesting. Uiteraard wordt het Topkuil evenement besloten met de bekendmaking van de winnaar van Topkuil 2021.

Voor meer informatie over het programma, zie www.topkuil.nl.

Gerelateerde artikelen

Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting
  •  *
  •  *
  •  *
Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting