Deel

Meststoffen

Fosfaatverrekening 2024: Aanmelden voor 31 December Vereist

Heeft u als akkerbouwer en/of veehouder dit jaar meer fosfaat aangevoerd via dierlijke mest dan de gebruiksnorm toestaat, dan mag u dit komend jaar verrekenen indien de overschrijding niet meer dan 20 kilogram fosfaat per hectare bouwland is. U moet zich dan wel uiterlijk 31 december a.s. aanmelden bij de RVO.

Als voorwaarde stelt de RVO dat het gaat om een overschrijding op bouwland. Het maakt daarna niet uit of u compenseert op bouwland of grasland en welke mest u heeft gebruikt. De verrekening moet meteen in het jaar erop (in dit geval 2024) plaatsvinden. Twee jaar achter elkaar verrekenen kan daarom niet.
Is er sprake van een situatie waarin u zich vorig jaar heeft aangemeld voor fosfaatverrekening en de grond inmiddels heeft verkocht, dan is het mogelijk voor de nieuwe eigenaar om deze verrekening over te nemen. Regel dit tussen u en de nieuwe eigenaar met een schriftelijke afspraak die bij eventuele controles als bewijs kan dienen. De nieuwe eigenaar heeft dan de verantwoordelijkheid voor de verrekening.

Meer informatie vind u op RVO.nl. Direct aanmelden kan via deze link.

Bron: RVO.nl, OCI

Gerelateerde artikelen

Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting
  •  *
  •  *
  •  *
Ontvang de NutriNorm nieuwsbrief met actuele kennis over bemesting